2011. augusztus 16., kedd

Mit tanuljon a kamaszod?

Amikor középiskolát, majd főiskolát vagy egyetemet kell választani, nem is olyan egyszerű a döntés.

Van nekem egy szívbéli barátnőm. Együtt kezdtük az egyetemet, egy hét különbséggel volt a lakodalmunk, első gyermekeink közt mindössze 3 hónap különbség van, és ő lett a kisebbik lányom keresztanyukája. Ma beugrott egy pár percre, és szóba jöttek a kamaszaink. Hogy ő bizony sokat aggódik, miből is fognak megélni a gyerekei. Azt gondolom, nincs egyedül ezzel a gondjával. Ugye Te is aggódsz néha, és keresed a választ, hogy mihez is kezdjen kamaszod a középiskolás évek alatt és után?


Bizony, a mai világban nem könnyű okosnak lenni, jó tanácsot adni. Ebben a gazdasági környezetben, amikor a családok egy jó része eleve bizonytalanságban él, a felnőttek hite is meginog.
  • Vajon biztathatod-e jó szívvel, teljes bizonyossággal arra a kamaszodat, hogy tanuljon rendesen, menjen tovább egy jó középiskolába majd egyetemre? 
  • Vajon van-e értéke a diplomának?
  • Vagy nyugodt szívvel engeded-e szakmát tanulni a biztos megélhetést nyújtó szakma reményében?

Az már nyilvánvaló, hogy a kétkezi munkás jó szakemberek, a mesterek elfogytak, de legalábbis nagy a hiány belőlük. Ma már az is körvonalazódni látszódik, hogy az egyetemeken, főiskolákon szerzett elméleti tudás mellett nem hiányozhat a gyakorlat sem.

Meg tudod-e mondani kamaszodnak, mit érdemes tanulnia?
Az biztos, hogy a netes kommunikáció csak előnyére válhat, akár csak a nyelvtudás.

Körbejárhatjuk ezt a témát innen arra, meg visszafelé is, de akkor is az lesz a véleményem, hogy a kamaszoknak időben meg kell tanulniuk a rendelkezésükre álló technikákat a saját javukra fordítani, a családi kassza szolgálatába állítani.

Ehhez egyik lehetőség, ha a gyereked partnerprogramok segítségével keres pénzt, mégpedig a neten. A szóba jöhető partnerprogramok egyike a Lia Iskoláé. Katt a bannerre, és tájékozódj!

Továbbtanulási szezonban, amikor a felvételin az egyetemre, főiskolára való bejutás a tét, lázban égnek a középiskolás kamaszok. Aztán a ponthatárok ismertetésekor kiderül, ki jutott be, ki nem a választott felsőoktatási intézménybe.


Ha számba veszed kamaszod valós, de még inkább virtuális ismerőseinek számát, beláthatod, hogy jó választás lehet a LIA Iskola partnerprogramjának bannerét kihelyezni kamaszod pénzkereső weboldalára, blogjára.

Vagy talán ti jártok abban a cipőben, hogy nem vették fel a kamaszodat? Akkor nézzétek meg, mit kínál a LIA, és éljetek a lehetőséggel!



Szakma és nyelvvizsga egy tanév alatt! - www.liaiskola.hu



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése