2011. augusztus 5., péntek

Teremts ingyenes névjegy forrást!

Ki gondolta volna, hogy kamaszod még névjegyet is készíttethet partnerprogrammal összekötve?
Jól van, most lehet, hogy azt gondolod, hogy "Ugyan, minek neki névjegy?". De azért gondolj bele, mekkora szerepe van ma az önmenedzselésnek, önmarketingnek. Kamaszod nyári munkát keres például. Vagy valamely online platformon talált olyan lehetőséget, hogy cikkeket, fotókat publikálhat, pénzért. Te mit tennél ilyen esetben? Vinnéd az életrajzod, és ha van, névjegyet is tűznél mellé. Akkor miért is ne lehetne a munkát kereső kamaszoknak is névjegyük?
Vagy ki tudja, kivel futnak össze egy-egy buliban, utazás során, Sziget Fesztiválon. Olyan emberekkel, akinek érdemes névjegyet adni kapcsolatépítési céllal?


Tavaly találkoztam egy felhívással a Facebookon, hogy a közösségi oldal dizájnját felhasználva lehet névjegyet rendelni, ráadásul kedvezményesen.
Először is regisztráltam az oldalon, egyből a partnerprogramra is, hiszen a kíváncsiság is vezetett. Nagyon vártam az ígért bemutató csomagot, ami 2 nap alatt megérkezett. Ízlésesen, profin tálalva.

A bemutató csomag meggyőzött. Ízelítőt kaptam a cég minőségi termékeiből. Tetszett a facebookos ötlet, egyébként is ideje volt már névjegyet csináltatnom,  így hát azonnal éltem is a rendelési lehetőséggel.
Kiváló minőségű kétoldalas névjegyeket csináltattam, melyeket többszöri egyeztetés után készítettek el igen rövid határidővel, nagyon jó áron.

A cég weboldala, az egész tálalás, a minőségi gyors munka és a kedvező árak hatására készítettem el az interjút 2010-ben Kurali Zoltánnal, a Névjegypartner.hu oldal működéséről.

Mikor indult az oldal?

A NévjegyPartner.hu 5-6 éve indult, amit többéves offline tevékenység előzött meg. Tulajdonképpen a névkártya készítést először csak kiegészítésként végeztük.

Fő tevékenységünk egy saját, helyi reklámújság kiadása volt: hirdetésszervezés, kiadványszerkesztés és nyomdai bonyolítás. A kártyákat pedig ajándékba kapták hűséges hirdetőink.
A reklámgrafikában már volt tapasztalatunk, viszont a nyomdai kivitelezés bonyolítását mi is csak ekkor kezdtük ízlelgetni. Megtanultuk, hogyan lehet profi nyomdai minőségben, és a lehető leggazdaságosabban előállítani néhány száz darab kártyát. Itt a hangsúly a „néhány száz darab”-on van, hiszen ezres mennyiségben nem volt nehéz gazdaságosnak lenni, viszont kis mennyiségben már igen.

Természetesen ma, a digitális nyomdagépek elterjedésével már más a helyzet, de a legjobb minőséget még ma is a „hagyományos” ofszet nyomdai kivitelezéssel kapjuk.

A gazdaságosság érdekében fontos volt minden más mellett jobban koncentrálni a névkártyák kivitelezésére és a piacot területileg is szélesíteni. Kézenfekvő volt, hogy az online kivitelezés felé forduljunk.

Mekkora csapat van a Névjegypartner.hu és “alkotásai” mögött? Tehát hány ember munkája van 100 db elkészült névjegyben?
A NévjegyPartner.hu-t saját családi vállalkozásom, a Kurali Kft. üzemelteti, és tulajdonképpen úgy kell elképzelni, mint különböző tevékenységek kifinomult koordinálása egy konkrét cél érdekében. Pl. maradva a 100 db névkártyánál, annak elkészítése garantált minőségben, és a lehető legjobb áron.

Kis cég vagyunk – konkrétan a kft csupán 2 fős – viszont a munkafolyamatban többen is részt vehetnek, pl. távmunkában: üzletkötőként vagy grafikusként.

Az online tevékenységben az egyik legnagyobb feladatnak a bizalom megszerzését és megtartását tartom, talán ezért is, a megrendelőkkel való kapcsolattartást szinte 100%-ban én végzem.

Abban, hogy egy „enter”-t követően rövid időn belül házhoz érkezzenek a kész kártyák – az előkészítő feladatokon túl – a munka látványos részét nyomdai hátterünk, majd futár partnerünk végzi.

Bizony, ez már sok kézen megy át: levilágítás, montírozás, klisék elkészítése, nyomtatás, fóliázás, vágás csomagolás. Majd jöhet a csomagok felcímkézése a DPD-s futár számára. Ezt követően a DPD depóban szortírozás, majd indulhat a gépkocsi a konkrét címre a kártyákkal, reményeink szerint megrendelőnk legnagyobb elégedettségére.

Van-e statisztika a megrendelőitek korösszetételéről? Cégek/vállalkozások vagy magánszemélyek megoszlásáról?

Megrendelőink között csupán néhány százalék a magánszemély, a cégeknek és vállalkozásoknak viszont nagyon széles skálája megtalálható.

Számlázó programunkban szinte azonos számban szerepelnek különböző gazdasági formák. Mégis, ha egyet kellene kiemelni: sok kártyát készítünk különböző nemzetközi cégek magyarországi képviseleteinek.

Ez – gondolom – a megbízható minőség mellett a rendkívül kényelmes, online rendelési lehetőségnek és a házhoz szállításnak is köszönhető.

Életkor tekintetében, nálunk az online vásárlásban legaktívabb a 25-35 év közötti korosztály, de leginkább egy cég képviseletében, pl. marketingesként.

Nekem sokáig nem volt névjegyem. Amikor konferenciákra jártam eredeti szakmámmal kapcsolatosan, munkámból kifolyólag, csináltattam. Volt olyan, amit nem vettem át, 500 db selejtet, rövid ó-val írták a nevem. Te, Ti három e-mail váltás után (egyeztetve elképzeléseinket) hibátlan munkát végeztetek.Ugyanakkor arra is emlékszem, hogy még egyetemisták voltunk, amikor néhány – agilis, diákmunkát is gyakran vállaló, sőt vállalkozó – diáktársam hordott magánál névkártyát.
Az nagyon eretnek gondolat, hogy már 16 évesen is érdemes névjegyet készíttetni, főleg, ha diákmunkát szeretne vállalni a kamaszunk? Ha ilyen megrendelés érkezne, visszautasítanátok?

Természetesen ez esettől függő – ha törvényes munkavégzésről van szó, a legnagyobb örömmel vállaljuk a kártya elkészítését. Sőt, akár önköltségi áron, kedvezménnyel is.

Amúgy az árképzésben elég rugalmasak vagyunk, ha úgy ítéljük meg, hogy leendő megrendelőnk számára indokolt, gyakran vállalunk önköltséges kivitelezést.

Zoltán, köszönöm és sok sikert kívánok!

A szerző megjegyzése: Magánvéleményem, hogy amennyiben kamaszunk diákmunkát szeretne vállalni, vagy komoly táborokban tölti  a nyár egy részét, igenis érdemes azt a kb. 3000 Ft-ot rászánni 200 db kártya elkészíttetésére. A Névjegypartner.hu kiváló partner ehhez.


Kedvcsináló – kattints a képre, és már regisztrálhatsz is!
Névkártya Facebook dizájnnal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése