2011. augusztus 6., szombat

A közösségi oldalak ereje

Bizonyára Te is tagja vagy legalább egy közösségi oldalnak. Mondjuk az iwiwen fenn vagy? Inkább Facebook-fun lennél?

Mire használod a közösségi oldalon lévő profilod? Csak beregisztráltál és kész? Bejelöltél néhány volt osztálytársat, meg a kollégákat? Visszajelöltél néhány rég nem látott ismerőst, rokont? Ez még az iwiwen elmegy. De a Facebook sokkal bővebb skálán nyújtja a lehetőségeket arra, hogy kapcsolatokat frissítsünk fel, újakat teremtsünk, tartsunk fenn, és profitáljunk az ismerősök ismerőseinek jelenlétéből is. Hogyan használhatjátok ki a Facebook előnyeit, ha partnerprogramból akartok pénzt keresni?

Tudod-e, hogy kamaszaink a közösségi oldalakon - kiemelten a Facebookon - sokkal több információt megosztanak egymással alapadataikon túl?



Zenéket és videókat mutatnak és küldenek egymásnak, programajánlókkal bombázzák egymást, bulikat szerveznek maguknak. Rajongói klubokhoz csatlakoznak, játszanak. A lányom osztályának külön zárt csoportja van, mert gyorsabb az információáramlás, mint a Gmailen küldött levelek által. (Persze a Google Groups, meg újabban a Google körök is lehetne megoldás, de a Facebookot nem lehet olyan könnyen lenyomni:).

Mire is akarok kilyukadni?

A legnépszerűbb és számos funkcióval ellátott közösségi oldal a Facebook. Nem csak regisztrációval, hanem meghívás elfogadásával és visszajelöléssel is taggá lehet válni.
Eszmecserét folytathatunk (virtuális) ismerősökkel, részt vehetünk játékokban, népszerűsíthetjük rajta termékeinket, szolgáltatásainkat, fizetős hirdetéseket adhatunk fel, stb.

Ha kamaszod pénzügyi nevelését igazán a szíveden viseled, és meg akarod neki tanítani, hogyan tegyen szert zsebpénzre a neten, akár weboldal, blog létrehozása nélkül is megtehetitek.

Tegyük fel, hogy kamaszod is, Te is beregisztráltok a Facebookra. Kihasználjátok az automatikus ismerőskeresést, és hirtelen több száz kapcsolatra tesztek szert.

Semmiképpen nem ajánlatos bombázni az épp be- illetve visszajelölt ismerősöket a partnerlinkekkel.

Személyes profilotokat használjátok ismerkedésre, gondolataitok megosztására! Adatlapotokon viszont tüntessétek fel weboldalatok, blogotok címét, szólhattok néha terveitekről, és hogy ehhez zsebpénzt keres a kamaszod.
Időnként valami érdekes, figyelemkeltő tartalommal együtt illesszétek be partnerlinketeket.

Nem érdemes beleesni abba a hibába, hogy az ismerősök üzenőfalát teleírjátok hirdetési linket tartalmazó szöveggel.
Nem érdemes privát üzenetekben egy óriási lehetőséget kínálni.

Viszont létrehozhattok egy külön üzleti oldalt, ahol a partnerlinketekkel szerepeltek.

Az egész metódus hatékonyabbá tehető azonban, ha van weboldalatok, blogotok, hiszen onnan a bejegyzések importálhatóak, megoszthatóak, így sokkal szélesebb körökhöz juthat el a partnerlink, amely segítségével kamaszotok pénzt fog keresni.

Partnerprogramok használatával is az igazi áttörést az jelentheti, ha nemzetközi vizekre eveztek, és nem csak a hazai netezőkre korlátozódik kínálatotok.
Nagy előnyt élveznek kamaszaink, hiszen készség szinten használják a netet, kommunikálnak bátran  akár angolul, németül vagy spanyolul is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése