2011. augusztus 5., péntek

Nyári munka, diákmunka

Kamaszaink igényesek és a legújabb technikai kütyük (mobil, ipod, mp3 és mp4 lejátszók, játékkonzolok, Guitar Hero és társai) vágyaik tárgyát képezik.
A családi költségvetés jelentős tételeiként könyvelhetjük el gyerekeink taníttatását, ruházását, a szórakozásukra költött pénzt. Ott vannak a versenyek, különórák és nyelvvizsgák.
Emellett élni kívánják életüket, szórakozni akarnak, mi pedig ezért zsebpénzt adunk. Akkor is, amikor szinte nincs is miből. Ilyenkor kezd érdekessé válni, tud-e nyári munkát vállalni kamaszunk, lesz-e zsebpénze, hozzá tud-e járulni a családi költségvetéshez.


Nagyobb kamaszainknak már van lehetősége diákmunkát, nyári munkát is vállalni.
Nekünk, szülőknek is illik tisztában lennünk ezek jogi szabályozásával.
Ha Te jogban jártas ember vagy, és/vagy információkkal rendelkezel a diákmunkáról, arról, mit és hogyan dolgozhatnak kamaszaink, szívesen veszem írásod akár hozzászólásban, akár e-mailben. Köszönöm!


Az én lányom is szeretett volna már diákmunkát vállalni, 16 éves múlt.Tehetséges, sokoldalú, németül, angolul és spanyolul is elég jól beszél. Viszont szembesült azzal, hogy már a 16 éveseket nem nagyon alkalmazzák. Legtöbb helyen előnyt élvez a gyerek, ha 18 múlt, és van felsőoktatási hallgatói jogviszonya:(


A régóta működő és az oktatási intézményekben elérhetőséget, plakátot kihelyező különböző szövetkezetek megbízható források, itt érdemes rendszeresen érdeklődni, fenn lenni az adatbázisban.

Ha még nem éri el a megfelelő kort a kamaszod ahhoz, hogy a nyaralásra (vagy az új telefonjára) való pénzt diákmunkával keresse meg, vagy állandóan elutasítják, javaslom, ruházzatok be legalább az Affiliate Kézikönyvre, olvassátok el, mert a neten a partnerprogramok révén már korábban gyűjteni kezdhettek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése